Kinesiologie

Kinesiologie is de leer van de beweging. Het komt uit het Grieks en bestaat al sinds de oudheid. De grondlegger is Giovanni Alfonso Borelli, hij beschreef als eerste dat beweging komt door het samentrekken van spieren en hoe spieren samenwerken om mens en dier te laten bewegen.

Wanneer alles lekker loopt dan stroomt alles goed in je lichaam en ben je in balans. Wanneer we stress, angsten, overtuigingen ervaren zorgt dat voor verkrampingen in ons lichaam, harde plekken of te wel blokkades.

Deze kunnen we met spiertest opsporen en vaak verhelpen. Door het balanceren van de spieren en door de ESR (Emotionele Stress Release) kun je oa angsten, overtuigen, situaties en onaangename beelden loslaten. Spiertesten is een manier om antwoord te krijgen op de vraag of lichamelijke, psychische of chemische zaken ons energie geven of kosten.

Wanneer er in deze gebieden geen problemen zijn blijft de testspier sterk. Zijn er wel problemen dan zal de testspier als ‘’zwak’’ testen. Wanneer je een zwakke spier balanceert zal het probleem vaak oplossen of minder zwaar maken waardoor je er beter mee kunt omgaan.

Wat een voordeel is van de toegepaste kinesiologie is dat we alleen gebruik maken van ons eigen lichaam en deze dus functioneert als een biofeedbacksysteem.

Met de technieken uit de toegepaste kinesiologie kun je o.a.

  • Leren wat je kunt doen in stressvolle situaties
  • Leer je hoe je opgelopen stress weer kunt afvoeren
  • Leer je de lichaamshouding te verbeteren
  • Kun je de kwaliteit van je leven verbeteren
  • Krijg je inzicht
  • Maak je energie vrij